Pohár Lib. kraje

 

Oddíl podporuje Liberecký kraj

Krátké zprávy

30.3.2013 Propozice na jablonecký plavecko-běžecký duatlon, který se bude konat 25. dubna naleznete zde

5.10.2012 Výsledky z lékařského triatlonu naleznete zde.

 31.7.2012  TJ Bižuterie Jablonec n.N. uspořádá  dne 22.září 2012 opět triatlon pro mládežnické kategorie. Podrobnější infromace již brzy v sekci Libereceký kraj.

    8.7.2012 Zážitky Petry Kuříkové - 5.té   z akademického MS si můžete přečíst zde.

28.3.2012    13.Jablonecký plavecko-běžecký duatlon se uskuteční ve čtvrek 12.dubna v plaveckém bazénu ( ul. Sv.Čecha ) a jeho okolí. Prezentace od 13 do 13,30hod. Bližší informace uvedeme v nejbližší době.

29.1.2012 Ve druhém závodě ČP v ZTT v Hlinsku si vedll skvěle Martin Hušek, když stejně jako před týdnem získal 2.místo. Lepší byl pouze Pavel Jindra. Ostatní závodníci našeho oddílu nestartovali. Po dvou závodech je Martin celkově druhý a tým TJ Bižuterie na 2.-3.místě výsledky zde.

TOPlist

Běží na Drupalu, open-source redakčním systému

 

Úspěšné tažení jabloneckých závoďáků zahájila Petra Kuříková vítězstvím mezi juniorkami a nominací na ME v Irsku a krátce na to v rámci MČR žen vybojovala výborné 2. místo Jitka Šimáková. A to nebylo všechno. 

 

 

 


  Zatímco v sobotu byly teploty na 30 stupni, v neděli došlo k nečekanému teplotnímu propadu.  Na teplotu vody to vliv nemělo a tak teplota nad 20°C znamenala plavání bez neoprenu. Závod mladých ( žáci, dorostenci a junioři) byl součástí olympijských nadějí a tak byl spestřen mezinárodní účastí. První zastoupení jsme měli v kategorii starších žáků, ve které se na start postavil Lukáš Novák.  Lukáš předvedl vyrovnané výkony ve všech třech disciplínách a obsadil 15. místo.

  V dorosteneckých kategoriích jsme měli početné zastoupení - Daniela Prokopová skončila 15., Michal Bartůněk 13. a Marek Sádovský 17.

  Pak už následoval program, kterého jsem byl svědkem :-) Původně jsem plánoval přijezd dříve, ale cestu na kole z Pardubic mi zkřížil protivítr a 2 objížďky :-) Petra Kuříková se postavila na start s cílem nominovat se na červencové mistrovství Evropy v Irsku, kde nominační klíč byl - vítězka + jedna divoká karta. Dalšími favoritkami na vítězství a nominaci byly Aneta Grabmullerova a Zuzka Vlčková. Na startu chyběla Tereza Durdiaková. Plaveckou část vyhrála o 11s před Petrou Aneta a vyrážela sama na kolo. Petra se chytla do "balíku" se Zuzkou a Barborou Hlaváčovou. Holky na kole ukázaly vzornou nespolupráci a tak náskok Anety v druhém depu činil více jak minutu. Jak se za 18:34 ukázalo, tak to nebyl pro Petru problém a suverénním během Anetu porazila a radovala se tak s přímého postupu na ME. Aneta, která je pro letošní sezónu postaršená dorostenka, druhé místo uhájila před Zuzkou.

  Dospělí závodníci v odpoledním programu měli na výběr ze dvou možností - buď závod hobíků (Age Group), nebo závod seriálu MČR a zároveň akademické MČR. Ve 14.30 startovaly ženy a 5 minut po nich ženy. Start byl proveden tak, že ti co jeli MČR měli startovní pozici hned u vody, Age Group to měli k vodě zhruba 6 metrů. Nutno podotknout, že po startovním výstřelu ti zezadu využili většího rozeběhu a již po 10m plavání nebylo poznat, kdo je MČR a kdo hobík :-) Závodu se z jablonečáků zůčastnili Jitka Šimáková, Michal Francke, Pavel a Pepa Mužíčkovi

  Nejdříve byl odstartován závod žen - největšími favoritkami byly, díky neúčasti Radky Vodičkové a Venduly Frintové, naše Jitka, pak Tamara Stonová (vítězka MČR v aquatlonu), Katka Dudková, Katka Lhotová a Hanka Kolářová. První šla z vody Tamara a zaní již všechny favoritky pohromadě, včetně Jitky. Tamara zvládla ještě první okruh sama, ve druhém byla dojeta a tak všech 5 favoritek vybíhalo pohromadě. Tamara za to vzala hned od začátku a bez problému si vítězství pohlídala. 5Os za ní doběhla na vynikajícím druhém místě Jíťa 20s před Hankou.

  V mužském závodě jsme v rámci MČR neměli zastoupení, všichni 3 jablonečáci bojovali v rámci Age Group. Závodu se zůčastnil výborný slovenský triatlonista Richard Varga a opět vylézal z vody s 30s náskokem po 750 metrech plavání. Jak řekl v cíli vítěz závodu Přéma Švarc: "Na to není co říct, prostě nás všechny plavecky znemožnil" :-) Kolem 12. místa se po plavání pohyboval Pája, ihned za ním Michal, oba se tak vešli do druhého cyklistického balíku. Pepa si jízdy v balíku moc neužil. Konečný verdikt zní: Michal zvítězil v závodě Age Group, Pavel skončil 6. Pepa i přes potíže s lýtkem během druhého běžeckého okruhu, zvítězil v kategorii veteránů!

  Pokud půjde vše podle plánu, tak brzy čekejte článek od některé ze závodnic a co nejdříve také přírustek ve fotogalerii.

PřílohaVelikost
Video startu mužů (3gp)800 KB
výsledky (pdf)1.57 MB
Váš hlas: žádný (1 vote)

Swimaholic